Mama Daj Jeść

Mama Daj Jeść

Blog o gotowaniu i codzienności z przymrużeniem oka.

2 rok blogowania.Karkówka z rękawa.

2

Wczoraj minął kolejny rok jak prowadzę bloga. Chyba stało się już to tradycją że zapominam o jego urodzinach... A dziś dzień dziecka, a to przecież taki mój maluch, który dopiero stawia nie pewne kroki. Z roku na rok widzę postępy, zdjęcia stają się bardziej atrakcyjne, przepisy pojawiają się coraz częściej. 
Od jakiegoś czasu większą uwagę poświęcam zdjęciom i dbaniu o kompozycje. Przez te dwa lata szata graficzna bloga zmieniała się kilkakrotnie a ja wciąż nie odnalazłam tej właściwej. 
Pojawia się pytanie: Co jest  istotniejsze? Szata graficzna czy zawartość bloga?
Blogowanie stało się moją pasją, sposobem na odreagowanie złych dni. Słodkości są głównym wątkiem postów, więc dziś przewrotnie będzie mięso.
Dziękuję moim czytelnikom:) Bez Was nie było by tego bloga.
Składniki:
  • 700 g karkówki
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 2 ziarenka jałowca
  • kilka ziarenek kolendry
  • kilka ziarenek gorczycy
  • 0.5 łyżeczki słodkiej papryki
  • szczypta pieprzu cayenne
  • szczypta pieprzu czarnego
  • 2 duże cebule
  • 4 łyżki oleju
Dodatkowo:
  • rękaw do pieczenia
Przygotowanie:
W moździerzu rozdrabniamy wszystkie przyprawy, które następnie mieszamy z olejem i przygotowujemy marynatę, którą nacieramy umyte mięso. Cebule kroimy w piórka. Mięso w przyprawach wkładamy do rękawa, okładamy cebulą i wkładamy na noc do lodówki
Na drugi dzień mięso wyjmujemy z lodówki i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 1 h . Na 20 minut przed końcem pieczenia nacinamy rękaw włączamy termoobieg, aby  karkówka się ładnie zrumieniła.

Podobne posty

Napisano już 2 komentarze/y. Dyskusja powoli się rozwija...

  1. Gratulacje kolejnego roku :))

    OdpowiedzUsuń
  2. Z lekkim poślizgiem gratuluję :)
    Życzę Ci wielu, wielu kulinarnych wrażeń i radości z czasu spędzanego przy garach :)

    OdpowiedzUsuń

Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)