Muffiny z krówkami.
Połączenie dwóch słodkości. Ostatnio uzależniłam się od krówek, nie ze względu na słodkość - uwielbiam cytaty które znajdują się na papierku jednej z firm. Zawsze powodują że na mojej buzi znajduje się uśmiech.
Składniki:
- 300g mąki tortowej
- 115 g cukru
- 125ml mleka
- 1 łyżeczka sody
- szczypta soli
- 100ml śmietany 18%
- 1 jajko
- 55g roztopionego masła
- 200 g pokrojonych w kostkę krówek
Przygotowanie:
W jednej
misce łączymy ze sobą suche składniki a w
drugiej mokre. Następnie łączymy je ze sobą mieszając parę razy łyżką, aby składniki jedynie się
połączyły. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę krówki i ponownie mieszamy. Pieczemy w 200C przez ok 20 minut.
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)