Czekoladki z masłem orzechowym
Chyba nic tak mnie nie relaksuje jak robienie domowych czekoladek. Nie są takie trudne na jakie wyglądają. Czy wymagają cierpliwości? Może trochę, powiem jedno na pewno są wyjątkowym prezentem.
Składniki:
- 150g mlecznej czekolady
- 3 łyżki masła orzechowego
Do dekoracji:
- mleko skondensowane w tubce
Przygotowanie:
Czekoladę
połamać na małe kawałki, przełożyć do miseczki i rozpuścić w kąpieli
wodnej ( najlepiej ją utemperować). Rozprowadzić ją pędzelkiem na formie silikonowej do kostek na
lód o
wybranym kształcie i włożyć do lodówki na 10 minut - czynność tę
powtórzyć 2 razy.Odłożyć do miseczki ok. 60g czekolady. W osobnym
naczyniu wymieszać masło orzechowe z odłożoną czekoladą.Tak
przygotowaną masę nałożyć do foremki z czekoladą. Całość zalać resztą
czekolady, wygładzić i odstawić na ok. 1 godzinę do lodówki.
Pierwszy wpis już się pojawił. Zapraszam do oddawania kolejnych...
o jaaaaa, chcę takie czekoladki! :D
OdpowiedzUsuńMiło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)