Pijane kokosanki.
Może nie są zbytnio urodziwe ale dlaczego pijane ? Bo użyłam kokosu który był zużyty na potrzeby wczorajszego malibu. Możecie również dodać odrobinę malibu do kokosanek;) Dzięki temu smakują jeszcze bardziej! Małe słodkie przyjemności w sobotni dzień.
Składniki:
200g wiórek kokosowych po malibu ( zalanych wcześniej wódką)
2 całe jajka
ok 130g cukru pudru.
Przygotowanie:
Ubijamy białka na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier a na końcu żółtka. Wsypujemy kokos i delikatnie mieszamy. Gotowa masę wykładamy na natłuszczonej blasze. Pieczemy w temp 170 stopni przez ok 15-20 minut w zależności od wielkości uformowanych kokosanek.
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)