Cupcake z truskawkami i kremem mlecznym.
Nie ma nic lepszego niż polskie truskawki ten smak i aromat chodzi za mną od dawna. Nie ważne, że jestem uczulona. Jeść będę:) Przedstawiam Wam pomysł na urocze cupcake.
Składniki ma muffinki:
Suche:
1,5 szkl. mąki
0,75 szkl cukru
łyżeczka sody
szczypta soli
Mokre:
Mokre:
1 jajko
1\3 szkl. oleju
mały jogurt naturalny
0.5 szkl. mleka
Przygotowanie:
Mieszamy składniki w dwóch osobnych miskach mokre i suche. Następnie mieszamy je w kolejności mokre do suchego. Nakładamy na formę do muffinek.
Pieczemy w temp. 175 stopni przez 25 minut.
Składniki na krem:
Przygotowanie:
Mieszamy składniki w dwóch osobnych miskach mokre i suche. Następnie mieszamy je w kolejności mokre do suchego. Nakładamy na formę do muffinek.
Pieczemy w temp. 175 stopni przez 25 minut.
Składniki na krem:
250g mascarpone
pół tubki mleka zagęszczonego zwykłego
odrobina aromatu waniliowego
truskawki
pół tubki mleka zagęszczonego zwykłego
odrobina aromatu waniliowego
truskawki
Przygotowanie:
Serek mieszamy przy użyciu trzepaczki z mlekiem i aromatem. Nakładamy odrobinę kremu na muffinkę i dekorujemy całość truskawką ;) I gotowe!:)
Napisano już 3 komentarze/y. Dyskusja powoli się rozwija...
Wyglądają mega apetycznie, właśnie szukam jakiś alternatyw dla ciężkich, maślanych kremów, zapisuję więc do zrobienia:)
OdpowiedzUsuńwygląda przepięknie:) pyszności:) mniam mniam:)
OdpowiedzUsuńPrześliczne :)
OdpowiedzUsuńMiło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)