Muffinki z colą i czekoladą.
Zostało Wam po Sylwestrze trochę coli? Nie wiecie co z nią zrobić ? Już podpowiadam, proponuję pyszne muffinki. Nie są czasochłonne ale idealne na słodki poranek. Mufiinki są idealną opcją
dla zabieganych łasuchów. Do polewy użyłam cukru pudru trzcinowego Diamant i coli :)
Świetne połączenie smaków.
Suche:
280 g mąki
280 g mąki
135 g brązowego cukru
2 łyżeczki sody
0,5 łyżeczki cynamonu
75 g siekanych orzechów włoskich
50 g posiekanej gorzkiej czekolady
szczypta soli
Mokre:
Mokre:
1 jajko
1\3 szkl. oleju
100 g jogurtu naturalnego
130 ml coli
1\3 szkl. oleju
100 g jogurtu naturalnego
130 ml coli
Polewa:
100 g cukru pudru trzcinowego Diamant
20 ml coli
orzechy laskowe
tarta czekolada
Przygotowanie:
Mieszamy składniki w dwóch osobnych miskach mokre i suche. Następnie mieszamy je w kolejności mokre do suchego. Nakładamy na formę do muffinek.
Pieczemy w temp. 180 stopni przez 20 minut.
Cukier puder mieszamy z colą na gładką masę, dekorujemy lukrem muffinki i ozdabiamy orzechem laskowym i czekoladą.
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)