Salsa do mięs
Dziś dzień kuchennych wyzwań. Stwierdziłam ma być zdrowo! A więc zabrałam się do dzieła. Kupiłam warzywa kolendrę - coś stworzę pomyślałam. Zobaczcie co mi wyszło;) Przeszłam na dietę - a dieta jest nie tylko odchudzająca. Moja będzie bogata główne w żelazo. Ale o tym wkrótce:)
Składniki:
pół czerwonej cebuli
duży pomidor
pół papryki
pół limonki
garść kolendry
1 łyżka octu balsamicznego
sól,pieprz
Przygotowanie:
Pomidora sparzamy, następnie kroimy w drobną kostkę razem z papryką. Cebule i kolendrę siekamy. Całość mieszamy dodajemy sok z połowy limonki, ocet oraz sól i pieprz. Podajemy z mięsem.
Pierwszy wpis już się pojawił. Zapraszam do oddawania kolejnych...
Pyszna ta salsa ! Nawet bardzo pyszna :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)