Mama Daj Jeść

Mama Daj Jeść

Blog o gotowaniu i codzienności z przymrużeniem oka.

Pieczeń ze schabu z warzywami.

0

Za oknem pogoda nie zachęcająca do ćwiczeń. Ba- do jakiejkolwiek aktywności - przynajmniej dla mnie. Czekam cały czas na słońce.  By chociaż trochę poprawić sobie nastrój zrobiłam pieczeń z warzywami. Już sam aromat, podczas pieczenia wprawił mnie w dobry nastrój. Dla wszystkich, którzy pragną odżywiać się zdrowo odrobina słońca na talerzu.

Składniki:  
ok. 1kg schabu
 kilka ząbków czosnku 
sól, pieprz
musztarda - u mnie stołowa  
2  cebule  
2 duże marchewki  
1/2 selera

Przygotowanie:

Schab natrzeć czosnkiem.
Posypać solą i pieprzem. Posmarować musztardą. Włożyć do naczynia żaroodpornego lub rękawa do pieczenia. Obłożyć pokrojonymi w plasterki warzywami. Podlać odrobiną wody lub bulionu. Wstawić do nagrzanego do 210 stopni piekarnika i piec ok. 15 minut. Zmniejszyć do 180 i piec jeszcze ok.1,5 godziny.


Podobne posty

Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...

Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)