Pieczeń ze schabu z warzywami.
Za oknem pogoda nie zachęcająca do ćwiczeń. Ba- do jakiejkolwiek aktywności - przynajmniej dla mnie. Czekam cały czas na słońce. By chociaż trochę poprawić sobie nastrój zrobiłam pieczeń z warzywami. Już sam aromat, podczas pieczenia wprawił mnie w dobry nastrój. Dla wszystkich, którzy pragną odżywiać się zdrowo odrobina słońca na talerzu.
Składniki:
ok. 1kg schabu
ok. 1kg schabu
kilka ząbków czosnku
sól, pieprz
musztarda - u mnie stołowa
2 cebule
sól, pieprz
musztarda - u mnie stołowa
2 cebule
2 duże marchewki
1/2 selera
1/2 selera
Przygotowanie:
Schab natrzeć czosnkiem. Posypać solą i pieprzem. Posmarować musztardą. Włożyć do naczynia żaroodpornego lub rękawa do pieczenia. Obłożyć pokrojonymi w plasterki warzywami. Podlać odrobiną wody lub bulionu. Wstawić do nagrzanego do 210 stopni piekarnika i piec ok. 15 minut. Zmniejszyć do 180 i piec jeszcze ok.1,5 godziny.
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)