Mama Daj Jeść

Mama Daj Jeść

Blog o gotowaniu i codzienności z przymrużeniem oka.

Parówki w cieście francuskim

0

A dzisiaj coś na szybko,  nie masz pomysłu na obiad? Lub szybką przekąskę na domową imprezę ? Myślę, że to będzie coś co polubisz:)  Achhh ten niesamowity zapach...  Jeśli wolicie wersję na bogato to można parówkę na początku owinąć w ser a potem w ciasto;) Przepis nie wymaga wielkich inwestycji $:)

Składniki :
  • Parówki np berlinki z biedronki
  • op. ciasta francuskiego z biedronki
  • jajko
  • przyprawa gyros
Przygotowanie:
Rozkłócić jajko ;) Parówki tniemy na polowe. Owijamy parówki w ciasto, które nacinamy następnie smarujemy jajkiem oraz posypujemy przyprawami.  Pieczemy ok 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.


Podobne posty

Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...

Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)