Parówki w cieście francuskim
A dzisiaj coś na szybko, nie masz pomysłu na obiad? Lub szybką przekąskę na domową imprezę ? Myślę, że to będzie coś co polubisz:) Achhh ten niesamowity zapach... Jeśli wolicie wersję na bogato to można parówkę na początku owinąć w ser a potem w ciasto;) Przepis nie wymaga wielkich inwestycji $:)
Składniki :
- Parówki np berlinki z biedronki
- op. ciasta francuskiego z biedronki
- jajko
- przyprawa gyros
Przygotowanie:
Rozkłócić jajko ;) Parówki tniemy na polowe. Owijamy parówki w ciasto, które nacinamy następnie smarujemy jajkiem oraz posypujemy przyprawami. Pieczemy ok 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)