Mama Daj Jeść

Mama Daj Jeść

Blog o gotowaniu i codzienności z przymrużeniem oka.

Soczyste polędwiczki w maślance

, , 0

chrupkie polędwiczki, mąka kukurydziana

Znam wiele osób, które nie lubią drobią bo według nich jest suchy. Jak tego uniknąć? Zamarynuj mięso w maślance.

Składniki:
  • 500 g polędwiczek z kurczaka 
  • 1 szklanka maslanki
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 goździk
  • pół łyżeczki pieprzu
  • sól
  • mąka kukurydziana do panierowania
Przygotowanie:

Polędwiczki myjemy i oczyszczamy. W misce mieszamy maślankę z przyprawami. Zanurzamy w nich polędwiczki i odstawiamy najlepiej na noc do lodówki. Polędwiczki obtaczamy w mące kukurydzianej i smażymy na oleju na złoty kolor. Podajemy z ulubionym sosem.

Podobne posty

Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...

Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)