Soczyste polędwiczki w maślance
Znam wiele osób, które nie lubią drobią bo według nich jest suchy. Jak tego uniknąć? Zamarynuj mięso w maślance.
Składniki:
- 500 g polędwiczek z kurczaka
- 1 szklanka maslanki
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- 2 ząbki czosnku
- 1 goździk
- pół łyżeczki pieprzu
- sól
- mąka kukurydziana do panierowania
Przygotowanie:
Polędwiczki myjemy i oczyszczamy. W misce mieszamy maślankę z przyprawami. Zanurzamy w nich polędwiczki i odstawiamy najlepiej na noc do lodówki. Polędwiczki obtaczamy w mące kukurydzianej i smażymy na oleju na złoty kolor. Podajemy z ulubionym sosem.
Nie napisano jeszcze komentarzy. Zapraszam więc do dyskusji...
Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)